دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری مطرح شد؛ 

ارسال حدود ۸۰۰ اثر به نخستین جشنواره فرهنگی و هنری «جاده سبز» 

ارسال حدود ۸۰۰ اثر به نخستین جشنواره فرهنگی و هنری «جاده سبز» 
در نشست خبری اولین جشنواره فرهنگی و هنری «جاده سبز» مطرح شد: حدود ۸۰۰ اثر به دبیرخانه نخستین جشنواره فرهنگی و هنری «جاده سبز» رسیده است.
کد خبر : 954471

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا نشست خبری اولین جشنواره فرهنگی و هنری «جاده سبز» صبح امروز در هتل پارس تبریز برگزار شد.

 آمار شرکت کنندگان در جشنواره

در ابتدای این نشست، فرید حیدری  دبیر علمی جشنواره ضمن خوشامدگویی به حضار عنوان‌کرد: در اولین دوره جشنواره «جاده سبز» که با  هدف فرهنگ سازی در  مسیر کاهش تلفات و خسارات تصادفات جاده ای برگزار می شود، در مجموع ۷۹۵ اثر به‌ دبیرخانه جشنواره رسیده است. در بخش  تولیدات  فیلم و چند رسانه ای با ۳۴۷ اثر بیشترین استقبال را از سوی اهالی رسانه داشته است. در رشته  گرافیک ۲۷۶ اثر و در بخش آثار مکتوب رسانه ها  ۱۷۲ اثر به دبیرخانه رسیده است.

ارسال حدود ۸۰۰ اثر به نخستین جشنواره فرهنگی و هنری «جاده سبز» 

حیدری گفت: در ارسال آثار، رتبه اول با ارسال ۱۱۴ اثر به فعالان رسانه ای و هنرمندان استان تهران تعلق دارد. پس از تهران، از استان آذربایجان شرقی ۷۷ اثر و در رتبه سوم  استان کردستان با ۷۶ اثر  حاضر است امروز عصر به  ۱۷ نفر از برگزیدگان جوایز نقدی و تندیس و لوح تقدیر اهدا خواهد شد. ‌ هشت اثر هم شایسته تقدیر خواهند بود.

وی اظهار کرد: مراسم اختتامیه این جشنواره امروز (شنبه ۶ بهمن ماه) با اجرای فواد بابان گوینده و پیشکسوت رسانه در مرکز همایش های پتروشیمی تبریز برگزار و نتایج داوری و معرفی نفرات برگزیده با حضور هیات داوران، هنرمندان و اهالی رسانه اعلام خواهد شد. همچنین در این مراسم از تعدادی از پیشکسوتان رسانه تجلیل می شود.

سطح توقع از رویدادهای فرهنگی منطقی باشد

یونس شکرخواه از اعضای هیئت داوران این جشنواره عنوان‌کرد: به عنوان بدنه روزنامه‌نگاران، باید این حقیقت را بپذیریم که بالاخره چه کسی باید برای اهالی مطبوعات جشنواره برگزار کند؟ ما که نمی توانیم به نهادهای مختلف بگوییم که برگزاری سمینار و همایش در گونه‌های مختلف خبری و روزنامه نگاری، منحصرا در حیطه فعالیت ما است. به هر حال ما باید از سمینار، جشنواره، همایش و کنگره به صورت جداگانه و مستقل توقع های مختلفی داشته باشیم. پس باید سطح توقع ها را منطقی کنیم. باید به دوستان خودمان در تبریز تبریک بگوییم که یک مسئولیت اجتماعی بزرگ را به عهده گرفته اند.

ارسال حدود ۸۰۰ اثر به نخستین جشنواره فرهنگی و هنری «جاده سبز» 

ظرفیت بالای تبریز برای برگزاری رویدادهای فرهنگی

وی اظهار کرد: تبریز آن قدر ظرفیت دارد که پنجاه رویداد دیگر  رسانه ای و هنری هم در آن برگزار شود.این شهر می تواند در بسیاری از مسائل صنعتی، اقتصادی و اجتماعی پیشرو باشد. شهری پر از سوژه خبری و گزارش است. البته آثار برگزیده را نمی توان ملاک آثار خوب و ایده آل دانست. به هر حال این را هم در نظر بگیرید که ما دوره اول «جاده سبز» را برگزار می کنیم و ان شاالله در ادوار بعدی شاهد کیفیت بالاتری از نظر آثار و شیوه برگزاری خواهیم بود.

فریدون صدیقی یکی از اعضای هیات داوران در بخش دیگری از این نشست و در پاسخ به خبرنگاری گفت: امیدوارم با برگزاری کارگاه ها این برنامه‌ها، جشنواره‌ها و نشست‌ها با قوت بیش از پیش برگزار شوند. اینکه جشنواره‌های محلی و استانی فراگیر نیستند به دلیل این است که رسانه‌ها مرجعیت خود را از دست داده‌اند. مهم است در ابتدا خودمان را جدی بگیریم و بعد انتظار داشته باشیم جامعه علمی ما را جدی بگیرند. 

فریدون عموزاده دیگر داور این دوره از جشنواره مطرح کرد: حضور در این جشنواره فرصتی بود تا آثار دوستان از سراسر کشود را مورد بررسی قرار دهیم. باید رویکرد و هدف جشنواره را مدنظر بگیریم و براساس آن باید انتظارات خود را مطرح و درخواست کنیم.

آثاری که داوران را حیرت زده کرد

در ادامه حمیدرضا بیدقی عنوان کرد: کلمات معانی خود را از دست داده‌اند. خود اسم جشنواره انقدر استفاده بیجا شده که ماهیت خود را از دست داده است. در این دوره آثاری از روستاهای دور آمده که خود من حیرت کرده‌ام. واقعا وجود چنین جشنواره‌ای باعث دیده شدن این اثر و فرد شده است، پس برگزاری این رویداد بسیار مغتنم بوده است. این جشنواره که در تبریز برگزار می‌شود، از استانداردهای بسیار خوبی برخوردار است. شما درنظر داشته باشید که یکی از بزرگ‌ترین جشنواره‌های ما دغدغه حذف غذا را داشت ولی وقتی با وجود چنین اوضاع اقتصادی، این جشنواره برگزار می‌شود، بسیار قابل توجه است.

نادیده گرفتن مخاطب هدف؛ بزرگترین مشکل رسانه ها

در ادامه فریدون صدیقی گفت: بزرگترین مشکل رسانه‌های ما نادیده گرفتن مخاطب هدف است. تولید انبوه که مخاطب ندارد، فرجامی نخواهد داشت. علاوه بر موضوع، محتوای لازم نیز بسیار اهمیت دارد. ندانستن ساختارها نیز از مشکلاتی‌ست که رسانه‌های ما با آن درگیر هستند.

حمیدرضا بیدقی عنوان کرد: در بین آثاری که ارسال شده‌اند، آثار بسیار خوبی هم دیده می‌شود ولی لزوما قرار نیست در معرض عمومی قرار بگیرند چون مناسبات دیگری در میان است. قطعا از جشنواره تخصصی توقع بیشتری می‌شود داشته باشیم ولی در حد و اندازه‌های این جشنواره آثار خوبی داشتیم.

آناهیتا درگاهی یکی دیگر از داوران این جشنواره توضیح داد: اگر این جشنواره انسجام داشته باشد، قطعا می‌تواند تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد. نکته‌ای که وجود دارد این است که اگر در این حوزه بخش بندی صورت بگیرد، قطعا مسیر بهتری پیش خواهد رفت. موضوعات جاده‌ای آنقدر جذاب هستند که قطعا به عنوان نمایشنامه و فیلمنامه به دوستان پیشنهاد خواهم داد.

ارسال حدود ۸۰۰ اثر به نخستین جشنواره فرهنگی و هنری «جاده سبز» 

 تداوم یک جشنواره به روایت گوینده قدیمی

فواد بابان که اجرای برنامه اختتامیه این دوره از جشنواره را نیز برعهده خواهد داشت، گفت: حضور داوران ملی در این دوره از جشنواره دلیل حضور من در این جشنواره بود. وقتی نام داوران را به من گفتند، برای حضور در آن شک و درنگ نکردم. با وجود افراد حرفه‌ای که در تیم اجرایی این جشنواره حضور دارند، مطمئن هستم این جشنواره استمرار و تداوم خواهد داشت.

در پایان حکم دبیری و داوری به فرید حیدری و اعضای هیات داوران اهدا شد.

ارسال حدود ۸۰۰ اثر به نخستین جشنواره فرهنگی و هنری «جاده سبز» 

لازم به یادآوری است،جشنواره ملی چندرسانه ای «جاده سبز» در سه بخش رسانه ای شامل آثار مکتوب، آثار چندرسانه ای و گرافیک توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر ‌‌‌‌با حمایت و پشتیبانی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی و تشکل های صنفی حمل و نقل جاده ای به دبیری فرید حیدری برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب